Kava za na pot se še dobi!

Preverili smo trenutno gostinsko ponudbo v Šiški.

Zaradi ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa so številni gostinski lokali zaprli svoja vrata. Tisti, ki omogočajo osebni prevzem hrane in pijače pa so ostali odprti. Takih je v Šiški kar nekaj. Preverili smo, kje si lahko na poti še vedno privoščimo kavo za s sabo.

Lepa Žoga

V Lepi Žogi (ob Celovški cesti) se lahko ustavite pri prevzemnem okencu njihove Kofetne postaje od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro ter ob koncu tedna med 10. in 18. uro.  Ob sredah vam še vedno pripravijo znameniti »hodok«, ob četrtkih pa jedi na žlico – za s sabo.

Lepa žoga
Le malo naprej od Hale Tivoli in v neposredni bližini koloparka se nahaja Športni Bar Lepa Žoga. | FOTO: Boško

Coffee Point Šiška

Coffee point je priljubljena kavarna ob Celovški cesti, zraven avtobusne postaje Kino Šiška (smer proti centru). Brez njihove jutranje kave Julius Meinl si marsikdo ne predstavlja začetka delovnega dneva.

Odprti so še vedno od ponedeljka do petka od 6. do 18. ure, v soboto in nedeljo pa od 9. do 18. ure.

Coffee Point Šiška
Coffee point kavarna poleg šišenske »glavne« avtobusne postaje. | FOTO: Boško

Kresnička

Znamenita kavarna in slaščičarna Kresnička, ki se nahaja v Kosezah na Podutiški cesti, poleg kave za s sabo ponuja tudi sladke razvade – slaščice, torte in sladoled. Svoja vrata odpira vsak dan ob 8. uri in jih zapre ob 19. uri.

Kresnička
Kresnička – kavarna in slaščičarna s 50-letno tradicijo. | FOTO: Boško

Kačji Pastir

Kačji pastir se nahaja v neposredni bližini Koseškega bajerja in slovi po odličnih domačih štrukljih in malicah. Na prevzemnem okencu ponujajo pijačo in hrano za prevzem. Pri njih se lahko oglasite od ponedeljka do petka med 10. in 14. uro.

Kačji pastir
Kačji pastir – priljubljena postojanka sprehajalcev. | FOTO: Boško